• Tel: 073-6148906
  • Bezoek snel onze showroom
  • Ruime keuze scherpe prijzen
  • Betrouwbaar en flexibel
  • Voor ieder budget een goed geschenk!
  • Tel: 073-6148906
  • Bezoek snel onze showroom
  • Ruime keuze scherpe prijzen
  • Betrouwbaar en flexibel
  • Voor ieder budget een goed geschenk!
Biologisch duurzaam kerstpakket go green

Duurzaamheid & MVO

Xmas Presents neemt de verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Er worden bewuste keuzes gemaakt bij het samenstellen van de kerstpakketten, producten en artikelen uitgestald in onze showroom om een goede balans te verkrijgen voor de mens, maatschappij en milieu.

FSC Karton

De meeste van onze kartonnen verpakkingen worden gemaakt van FSC karton Het FSC keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en karton afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Rainforest Alliance

De meeste van onze chocolade producten zijn Rainforest Alliance gecertificeerd. Voorheen werkten wij met UTZ gecertificeerde cacao. De duurzaamheidscertificering van de Rainforest Alliance evolueert naar een nieuw programma met meer robuuste criteria, meting en impact, met verschillende belangrijke innovaties. Het nieuwe programma vervangt de bestaande Rainforest Alliance en UTZ-certificeringsprogramma’s vanaf medio 2021. Het RFA symbool laat zien dat boeren en bedrijven stappen ondernemen om hun producten te verduurzamen en zo een betere toekomst voor mens en natuur te realiseren.

SKAL biologisch

Onze biologische producten zijn SKAL gecertificeerd. Skal Biocontrole ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken of verhandelen van de onderneming voldoet aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en grondslagen van Skal Biocontrole. Dit doet Skal in opdracht van het ministerie van LNV. Door de bedrijven jaarlijks te bezoeken en te controleren, houdt Skal toezicht op de hele Nederlandse biologische sector. Zo draagt ze als organisatie zorg voor een aantoonbaar en betrouwbaar Europees biologisch keurmerk.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Samenwerking met Sociale Werkvoorziening bedrijven Een groot deel van onze producten wordt ingepakt door mensen met een uitdaging. We denken dan aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische beperking. Hierdoor hebben zij een afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is om deze medewerkers zoveel mogelijk te betrekken bij de dagelijkse bedrijfsvoering en hen zo onderdeel te laten zijn van het totale team. Deze medewerkers zetten zich in als volwaardige werknemers en worden zo ook behandeld.

Samenwerking met de landelijke Voedselbanken

Eén van onze missies is het vermijden van voedselverspilling. Wanneer wij toch te maken hebben met restanten van onze producten, dan doneren we deze aan De Voedselbank. In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen hen die het ‘t hardste nodig hebben tijdelijk met voedselpakketten. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren helpen hen hierbij. Met geld, met eten, met hun diensten. Zo bestrijdt de Voedselbank armoede en draagt Xmas Presents actief bij aan het goede doel!

Duurzaamheid bij onze merken

In de selectie van merken die we vertegenwoordigen kijken we zorgvuldig naar hun aanpak binnen duurzaamheid en volgen wij alle ontwikkelingen op dit gebied.

Een selectie van onze duurzame kant en klare kerstpakketten vindt u in onze uitgebreide webshop!

Xmas Presents werkt samen met veel gecertificeerde bedrijven. Daarnaast letten wij op de volgende keurmerken!

Sponsoring goede doelen

Wij steunen financieel het Ronald Mcdonald Huis in Utrecht, omdat wij erin geloven dat ieder ziek kind zo dicht mogelijk bij zijn/haar familie moet zijn. Deze personen zullen altijd de steun en toeverlaat zijn van deze zieke kinderen en het geeft ons een fijn gevoel als we weten dat een ziek kind zijn blije momenten kan delen met zijn/haar belangrijkste personen in hun leven. Hiernaast zijn wij sponsor van de voedselbank te Nieuwegein. Elk jaar worden alle producten die over zijn en de voedselbank kan gebruiken gedoneerd.