• Tel: 073-6148906
  • Bezoek snel onze showroom
  • Ruime keuze scherpe prijzen
  • Betrouwbaar en flexibel
  • Voor ieder budget een goed geschenk!
  • Tel: 073-6148906
  • Bezoek snel onze showroom
  • Ruime keuze scherpe prijzen
  • Betrouwbaar en flexibel
  • Voor ieder budget een goed geschenk!
Fiscale voordelen bij het geven van een kerstpakket fiscale regeling kerstpakket fiscaal voordeel eindejaarsgeschenk

Werkkostenregeling Kerstpakketten 2021

Met een kerstpakket toon jij je waardering aan je medewerkers en tover je een glimlach op hun gezicht. Juist nu is dat belangrijker dan ooit, omdat de coronacrisis veel gevraagd heeft van werknemers. Gelukkig helpt de Belastingdienst een handje door een extra voordelige werkkostenregeling. Lees in deze blog wat een werkkostenregeling is, wat de voordelen zijn en hoe je het gebruikt voor een kerstpakket.

(Bron: Branchevereniging Gépébé / jouweindejaarsgeschenk)

Een groot voordeel vanaf 2021

De werkkostenregeling is fors verruimd en dat betekent dat u méér onbelaste ruimte (budget) heeft om uw personeel te belonen met mooie kerstpakketten. De verruiming is van toepassing op de eerste €400.000,- van de loonsom en komt al snel neer op een financieel voordeel van vele duizenden euro's.De verruiming van de WKR levert hierdoor vooral een groot voordeel op voor de midden- en kleinbedrijven (MKB) in Nederland.Pas de WKR-regeling toe op de factuur van Kerstpakkettenidee.nl en laat deze kans niet liggen. Het financieel voordeel kan namelijk groot zijn.

Werkkostenregeling kerstpakket

De werkkostenregeling (ook wel WKR genoemd) is een regeling waarmee u een deel van het totale fiscale loon (vrije ruimte genoemd) kunt besteden aan onbelaste verstrekkingen en vergoedingen (denk aan kerstpakketten) voor uw personeel, waarover géén loonheffing betaalt hoeft te worden.

Stijging van de vrije ruimte

Vanaf 2021 is de vrije ruimte vergroot van 1.7% naar 3.0% tot een maximum loonsom van €400.000,-. De loonsom omvat het loon van alle personeelsleden bij elkaar opgeteld. Voor het bedrag vanaf €400.000.- geldt de 'oude' 1.7%. Door de procentuele stijging wordt de vrije ruimte fors vergroot. Bekijk alvorens u gaat bestellen hoe groot de bestedingsruimte is en neem voor de zekerheid vooraf contact op met uw accountant. Meer informatie hieromtrent vindt u op de website van de Belastingdienst.

Hieronder volgen enkele rekenvoorbeelden:

Voorbeeld 1:Stel dat de loonsom nu €300.000,- is, dan is de vrije ruimte om onbelast vergoedingen aan de werknemers uit te keren:

300.000 * 3% = €9.000,-Geeft u in 2021 meer uit dan deze €9.000,-, dus bijvoorbeeld €10.000,-. Dan is in dit geval de € 1000,- die de vrije ruimte overschrijdt belast met loonheffing. Boven de €400.000,- aan totale loonsom is de vrije ruimte 1,18%Voorbeeld 2: Stel dat de loonsom nu €600.000,- is, dan is de vrije ruimte om onbelast vergoedingen aan de werknemers uit te keren:

400.000 * 3% + (600.000 -/- 400.000) * 1,18% = €12.000 + €2.360 = €14.360,-

Wat is een werkkostenregeling?

Met een werkkostenregeling (WKR) kun je belastingvrije vergoedingen geven aan je medewerkers. Let op: zorg wel dat je binnen een bepaald percentage blijft van de loonsom van al je medewerkers bij elkaar opgeteld. Dit wordt de zogeheten vrije ruimte genoemd. Hier betaal je dus geen loonbelasting over. Kerstpakketten (en bijvoorbeeld bedrijfsuitjes of een fiets van de zaak) vallen daar ook onder.

Tot 2015 gold de oude regeling waarbij je fiscaal voordelig eindejaarsgeschenken kon regelen. Het verschil is dat je nu met de WKR je kerstpakketten volledig belastingvrij kunt schenken! Bovendien hoef je de kosten niet meer per werknemer apart bij te houden, maar kun je alle kosten gezamenlijk in je administratie verwerken.

Kerstpakket aftrekbaar bij Belastingdienst

Het kerstpakket is belastingvrij en dat maakt het uiteraard extra interessant om uw werknemers te bedanken. Houdt hierbij wel rekening met de bovenstaande werkkostenregeling. Er kleeft namelijk een limiet aan het bedrag dat u belastingvrij aan het kerstpakket mag besteden.

Je medewerkers hebben veel flexibiliteit en inzet laten zien dit jaar. Daarnaast heb je de vrije ruimte dit jaar waarschijnlijk minder gebruikt, omdat er weinig personeelsuitjes waren. Genoeg redenen dus om je medewerkers dit jaar extra in het zonnetje te zetten met een mooi kerstpakket!

Een speciaal kerstpakket voor jouw medewerkers

Met de werkkostenregeling kun jij dit jaar extra voordelig kerstpakketten regelen. Wil jij een persoonlijk geschenk, zoals speciaal geselecteerde producten? Of geef jij je medewerkers liever een cadeaubon waarmee ze zelf iets kunnen uitkiezen? Of wat dacht je van een vooraf samengesteld en geheel verzorgd pakket? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat je geeft krijg je terug!

Ook op zoek naar een origineel kerstgeschenk? Kom dan eens kijken bij Xmas Presents !

Xmas Presents brengt traditie samen met de nieuwste trends

Bij Xmas Presents BV denken wij graag met u mee om het ideale kerstgeschenk voor uw medewerkers samen te stellen.

In onze 500m2 grote showroom te Den Bosch hebben wij meer dan 5.000 kerstartikelen gepresenteerd waaruit u een keuze kunt maken. Of het nu gaat om een thematisch op elkaar afgestemd kerstpakket of een eigen selectie wij hebben altijd wat u zoekt.

Kom voor de nieuwste trends eens langs in onze gezellige showroom en maak direct een afspraak via onderstaand contactformulier!

Originele kerstpakketten en eindejaarsgeschenken trends 2021 kerstidee 2021

Contactformulier

(Graag a.u.b. uw telefoonnummer vermelden in het bericht, zodat wij contact met u kunnen opnemen)

Xmas Presents BV

De Schorpioen 7

5215 MD 's-Hertogenbosch

Tel: +31 (0) 73-6148906

E-mail: sales@xmaspresents.nl

www.xmaspresents.nl

Wij zijn u graag van dienst!